zondag 24 augustus 2008

Donderdag was het nog een drukke dag met lezen en kopiƫren om wat lectuur te hebben voor we naar Zanzibar zouden gaan.
's Avonds hebben we eerst iets gedronken in Slipway, samen met Pieter (hollander) en twee andere nederlanders die pas waren aangekomen voor een project in Arusha. Spijtig genoeg verdween de zonsondergang achter de wolken. Nadien zijn we met zn allen gaan eten in Sweet easy, en nadien hebben we nog wat geluisterd naar de Live-band bij een Ndovu'ke. Ze speelden met veel enthousiasme covers van vanalles en nog wat, aanraders om te laten overvliegen voor uw trouwfeest!

Vrijdagochtend was het inpakken geblazen. We wilden de ferry van 14u nemen, maar toen we er om 13.45u aankwamen zagen we hem al wegvaren! Nuja, dan maar gewacht, samen met lawaaierige Italiaanse toeristen, op de ferry van 16u, en die vertrok dan weer met 20 minuten vertraging!
Eenmaal in Zanzibar aangekomen werden we opgewacht door een vriend van Ingrid en Makame die ons naar de ViaVia bracht. Daar hebben we wat gegeten (zalige bbq!) en wat gebabbeld met de andere reizigers, en dan maar in ons bedje gekropen.

Zaterdag hebben we veel gelezen, aangezien het ons plan was om zondag de hele dag in Stone Town rond te lopen op verkenning. 's Avonds heeft Babu, de kok/gids, die een tweelingbroer in Aarschot heeft wonen, ons geleerd hoe we Bao moeten spelen. Dat is een houten bordspel met kuiltjes en steentjes dat hier veel gespeeld wordt, en dat gemakkelijk anderhalf uur kan duren. (volgens ons hebben ze hier een spel uitgevonden dat zo lang mogelijk duurt, tegen de verveling).

Vanochtend werden we wakker met regengeluid op het dak, en druppels op ons hoofd. Blijkbaar is zo'n strooien dak niet waterdicht. Het ziet er wel idyllischer uit, maar geef mij dan toch maar een waterdichte golfplaat. Het regent bij momenten superhard, dus ons plan om de hele dag op verkenning te gaan valt een beetje in het water. Maar het lezen begint wat te vervelen, dus waarschijnlijk trekken we er straks toch op uit.

Geen opmerkingen: