vrijdag 15 augustus 2008

Eerste dag in Dar es Salaam

Mambo!

Woensdagavond zijn we aangekomen in Dar es Salaam. We namen een taxi naar de Econo lodge in het centrum, aangezien we geen zin hadden om naar de universiteit op zoek te gaan in het donker. De volgende ochtend, na een simkaart gekocht te hebben, belden we naar Daniel, onze begeleider hier. Hij kon ons ontvangen op de universiteit.

Een taxirit later stonden we voor de poorten van Ardhi University, waar Daniel ons tegemoet kwam. Hij had iemand gestuurd om ons op te halen op de luchthaven, maar die persoon hebben we daar niet gezien, dus hij was 'very worried about us'. Die persoon bleek Pieter te zijn: een ex-student architectuur aan de KULeuven. De reden waarom hij ons niet zag op de luchthaven is waarschijnlijk dat hij opzoek was naar twee meisjes (Martine en Jessica) ipv Maarten en Jasper. Na wat verkenningen op de universiteit samen met pieter, ontmoetten we een andere Pieter, dit keer een vlotte (zijn ze dat niet allemaal?) Hollander.

Savonds zijn we dan iets gaan drinken en naar de dark knight gaan kijken in de bioscoop (met het grootste scherm van oost-Afrika). Dit bevond zich in een shopping mall dat in niets verschilde van shopping malls bij ons thuis. Het verschil met de wereld buiten de muren was wel groot.
Nadien zijn we nog iets gaan eten en drinken in de sjiekere buurt van de stad (eerder een buitenwijk) met live muziek op een terrasje. We hadden ook meteen touche van Beatrice, een 20 jarige computerstudente/meisje van plezier met een decolleté om U tegen te zeggen. Decolleté oké. Maar aangezien we niet teveel aandacht aan haar besteedden was ze ons al snel beu.
Na 2 pintjes (eigenlijk 4, 50 cl Kilimanjaro pils en Tusker (met olifant op het flesje)) zijn we dan gaan slapen.

Vanmorgen voor de eerste keer aapjes gezien in de bomen. Die lopen hier rond zoals bij ons zwerfkatten ofzo. Zo meteen gaan we wat opzoekingswerk verrichten in de universiteitsbibliotheek van Dar es Salaam.

Kwaheri!

1 opmerking:

Melissa zei

Zo grappig, Jessica... Ja Jasper, die gaan we onthouden ;-)

Knuffel Melissa